Apple heeft de grootste beurswaarde ooit

Het Amerikaanse computerconcern Apple heeft vandaag het record van de grootste beurswaarde voor een bedrijf ooit gebroken. Het vorige record stond op naam van de grote rivaal Microsoft en dateerde van 1999.

Het aandeel van Apple is vandaag even gestegen tot 664,75 dollar en dat gaf het bedrijf een totale waarde op de beurs van 623,14 miljard dollar.

Dat is meer dan het vorige record en het bedrijf met zetel in Cupertino zal wellicht genoegen scheppen dat het vorige record sinds december 1999 in handen was van rivaal Microsoft. Dat was toen 620 miljard dollar waard. Sindsdien is de waarde van Microsoft wel teruggevallen tot iets meer dan 258 miljard dollar.

Apple werd in 1976 opgericht door de intussen overleden Steve Jobs en zijn vriend Steve Wozniak. Het bedrijf ontwikkelde de legendarische computer met het gelijknamige besturingssysteem Macintosh. Nadien kwam het bedrijf in moeilijkheden, maar na de terugkeer van Jobs eind de jaren 90 kwam een weinig geziene renaissance met nieuwe producten zoals de iPod, de iPhone en de iPad.