Britse prins Philip heeft het ziekenhuis verlaten

Prins Philip, de echtgenoot van de Britse koningin, heeft vanmorgen het ziekenhuis verlaten. De 91-jarige prins was woensdag in het ziekenhuis van Aberdeen opgenomen met een blaasinfectie, de tweede al in korte tijd.
Prins Philip, samen met de koningin, prins Edward en diens vrouw Sophie Rhys-Jones, tijdens een werkbezoek op 7 augustus.

De prins nam vanmorgen opmerkelijk monter afscheid van de artsen en het verplegend personeel van het Aberdeen Royal Infirmary. Hoewel een staatsziekenhuis kreeg de prins er privéverzorging. De hoofdverpleegster vertelde de aanwezige pers dat de prins een gedroomde patiënt was. "Toen hij het ziekenhuis verliet, zei hij aan het personeel dat ze zich moesten gedragen en dat hij nu verder van zijn vakantie ging genieten."

De prins, die naar jaarlijkse gewoonte samen met de rest van de koninklijke familie de zomervakantie doorbrengt op het domein van Balmoral in het Schotse Aberdeenshire, werd woensdag onwel.

Het was al de derde keer in een half jaar tijd dat de hertog van Edinburgh in het ziekenhuis belandde, de tweede keer al dat dat voor een blaasontsteking gebeurde. De eerste keer was na de grote botenparade op de Thames waardoor hij het grote slotconcert naar aanleiding van het Gouden Jubileum van de koningin miste. En in januari werd hij geopereerd aan een geknelde slagader.

Prins Philip is intussen al terug op Balmoral. Zijn eerstvolgende officiële verplichting is gepland voor 29 augustus, de openingsceremonie van de Paralympics in Londen. Het is nog niet duidelijk of hij die zal nakomen. Prins Philip is de langst levende prins-gemaal in de Britse geschiedenis. Hij gaf een veelbelovende carrière bij de marine op om steun en toeverlaat te zijn voor zijn echtgenote.