Commissie Financiën vervroegd bijeen

De Commissie Financiën van het Vlaams Parlement komt volgende week vervroegd terug uit vakantie om minister-president Kris Peeters te interpelleren over de uitspraken van de gouverneur van de Nationale Bank Luc Coene.
Commissievoorzitter Eric Van Rompuy

Coene deed begin deze maand heel wat stof opwaaien door te voorspellen dat de Belgische economie opnieuw in een recessie dreigt terecht te komen. De uitspraak lokte meteen heel wat misnoegde reacties uit in politieke middens, onder meer bij Peeters.

Vlaams Belang-fractieleider Joris Van Hauthem wilde de minister-president daar zo snel mogelijk over interpelleren. Alle fracties verklaarden die vraag ontvankelijk, wat commissievoorzitter Eric Van Rompuy twee weken marge gaf om zijn commissie samen te roepen.

Na overleg met Peeters heeft Van Rompuy beslist om de leden op dinsdag 28 augustus om 10 uur voortijdig uit vakantie terug te halen. Officieel duurt het reces immers nog tot 17 september. Hoeveel commissieleden ook effectief zullen verschijnen, valt wel nog af te wachten.

Van Rompuy zelf is alvast blij dat de kwestie snel wordt aangesneden. "Dat was toch een hele polemiek met Coene en de minister-president heeft toch vrij forse standpunten ingenomen", zegt hij.