Malta levert pedofiel uit aan ons land

De Belgische pedofiel die vorige week in Malta werd opgepakt, wordt vandaag overgedragen aan ons land. De 61-jarige man moet bij ons nog een gevangenisstraf uitzitten.

De man werd in 1995 veroordeeld voor verkrachting en aanranding van minderjarige jongens. Toen hij in 1999 voorwaardelijk vrij kwam, trok hij naar India waar hij aan de slag ging als jeugdtrainer voor beloftevolle voetballertjes en als medewerker van een opvangtehuis voor dakloze kinderen. Maar hij maakte er opnieuw misbruik van minderjarigen.

Toen foto's en een videocassette daarvan bij toeval ontdekt werden in een Leuvense bankkluis, werd de man in Leuven veroordeeld tot 30 maanden cel en een terbeschikkingstelling van 10 jaar. Intussen was één van zijn vroegere Belgische slachtoffers hem op het spoor gekomen en hij verwittigde de Indiase media.

Het vonnis van de Leuvense correctionele rechtbank werd in maart bevestigd door het Brusselse hof van beroep, maar intussen was de man naar Malta gevlucht. Daar werd hij donderdag na een tip van de Belgische federale politie worden opgepakt. De pedofiel moet zijn straf nu onmiddellijk uitzitten.