Nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt?

De Stichting Culturele Herdenkingen in Friesland heeft mogelijk een nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt. Het gaat om een tot nu toe onbekend portret van zijn vrouw Saskia Uylenburgh. De stichting werd getipt door een kunstverzamelaar.
"De nachtwacht", een van de bekendste meesterwerken van Rembrandt.

De kunstverzamelaar, die anoniem wenst te blijven, heeft het schilderij een aantal jaren geleden voor een redelijke prijs gekocht in Zweden.

Diverse experts hebben zich al over het werk gebogen, maar volgens hen is het niet helemaal zeker dat het schilderij van Rembrandt is. Het zou immers ook van zijn bekende leerling Govert Flinck kunnen zijn.

De Stichting Culturele Herdenkingen onderzoekt nu de mogelijkheid om het onbekende portret van de kunstverzamelaar naar Leeuwarden te halen. Daar vindt in oktober een grote herdenking van de 400e geboortedag van Saskia Uylenburgh plaats.

Rembrandt heeft zijn vrouw en muze verschillende keren op doek vereeuwigd. De portretten van Saskia hangen in bekende musea over de hele wereld.