Nummer twee en vijf op N-VA-lijst Zele stappen uit partij

Het rommelt in N-VA Zele: nadat vorige week al de nummer twee op de lijst, Hedwig Van Hove, uit de partij is gestapt, houdt nu ook Theo Baert het voor bekeken. “Met dank aan enkele achterbakse collega’s”, zegt Baert. “Ik had niet verwacht dat het er zo aan toe zou gaan. Jammer want ik had al twintig campagneborden klaar.”

Baert is al meer dan een jaar lid van de N-VA en zou voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober mee de lijst versterken op de vijfde plaats. Maar sinds dit weekend hoeft het voor hem niet meer. “De manier van werken binnen de partij ligt me niet”, zegt Baert in Het Nieuwsblad. “Achterbaksheid is een eigenschap die me niet gelegen is, en daarom ben ik eruit gestapt.”

Baert zegt dat enkele bestuursleden alles beslissen onder elkaar en dat het merendeel van de partij niet op de hoogte wordt gesteld. Vorige week stapte ook al Hedwig Van Hove om dezelfde redenen uit de partij.

Het lokale partijbestuur reageert voorlopig nog niet. “'We willen voorzichtig zijn met uitspraken hierover”, zegt gemeenteraadslid Herman Van Driessche. “Veel ruchtbaarheid gaan we hier alleszins niet aan geven.”

lees ook