Oostendse ex-CVP-schepen kandidaat voor N-VA

Ex-CVP-schepen en -gemeenteraadslid Staf Cattoor krijgt in oktober een plaats op de lijst van de N-VA. Cattoor stapte in 2000 uit de politiek, maar keert nu terug: "De verontwaardiging is te groot om aan de kant te blijven staan."

Staf Cattoor heeft al heel wat ervaring in de Oostendse politiek. Zo was hij gemeenteraadslid voor de toenmalige CVP van 1983 tot en met 1988 en van 1994 tot 1997. Van 1997 tot 2000 was hij schepen.

In 2000 stapte Cattoor uit de politiek, maar in oktober is hij opnieuw kandidaat, deze keer voor de N-VA. Volgens Cattoor is de verontwaardiging te groot om aan de kant te blijven staan.

"Ik kon niet langer met lede ogen aanzien dat het democratische gehalte in de Oostendse politiek steeds verder te zoeken is en dat de huidige meerderheid geen antwoord vindt op grote uitdagingen zoals de groeiende onveiligheid in onze stad, het lakse sociale beleid en het financiële wanbeleid", verduidelijkt Cattoor zijn kandidatuur.

Dat hij nu voor de N-VA kiest, komt omdat die partij volgens hem het enige geloofwaardige alternatief voor de huidige meerderheid is. "De drie traditionele partijen zijn vastbesloten om Oostende nog eens 6 jaar dezelfde recepten voor te schotelen die al lang niet meer werken. Dat stuit me tegen de borst."

Cattoor krijgt de voorlaatste plaats op de N-VA-lijst, net boven lijstduwer en Kamerlid Manu Beuselinck. "Dat Staf nu opnieuw politiek actief wordt, geeft aan dat steeds meer mensen hunkeren naar echte verandering in Oostende", reageert N-VA-lijsttrekker Björn Anseeuw.

lees ook