Operatie NUL: geen succes en toch weer wel

Meer dan 6.500 mensen hebben zondag naar Cobra.be gesurft, ondanks de uitdrukkelijke vraag van de cultuurwebsite om dat niet te doen. Dat zijn er beduidend meer dan op een gewone zondag in augustus.

Cobra.be lanceerde zondag Operatie NUL, een oproep om niet naar de website te surfen, maar zelf actief aan cultuurbeleving te doen. De surfers hebben die raad dus niét opgevolgd, en daar is Cobra.be niet eens rouwig om.

"Psycholoog Maarten Vansteenkiste had voorspeld dat Cobra.be op de eerste Cobra-vrije dag wel eens meer bezoekers dan gewoonlijk zou kunnen krijgen. En hij heeft gelijk gekregen", luidt het in een persbericht.

“Dat komt omdat de mens van nature nieuwsgierig is en ook omdat hij juist datgene doet wat je hem verbiedt. Zeg hem : “Ga op 19 augustus vooral niet naar Cobra.be”, en hij doet het", is de uitleg van de psycholoog.

Wie zondag wel iets cultureels deed, kan het verslag van zijn uitje nog altijd bezorgen aan Cobra.be.