Republikein verontschuldigt zich na naaktzwemmen

De FBI heeft een onderzoek gevoerd naar een incident waarbij een Amerikaans Congreslid naakt is gaan zwemmen tijdens een studiereis in Israël. De man in kwestie, de Republikein Kevin Yoder, heeft zich verontschuldigd. Een formele klacht is er niet.

Yoder en een 20-tal andere deelnemers aan de reis sprongen na een avond dineren in een plaatselijk restaurant in het meer van Tiberias. Dat is voor de christenen een heilige plaats, volgens de Bijbel is het de plaats waar Jezus over het water heeft gelopen.

De anderen, onder wie ook enkele Congresleden en hun familie, hielden (deels) hun kleren aan, maar Yoder zwom volledig naakt. "Ongelukkig genoeg ben ik in het water gesprongen zonder zwemkledij", aldus de 36-jarige politicus.

"Het is een grote eer voor mij om de mensen van Kansas te vertegenwoordigen in het Congres en ik verontschuldig me bij mijn collega's en mijn kiezers voor de schaamte die ik hen heb berokkend."

Op welke basis de FBI het onderzoek was gestart, is niet duidelijk. Er is ook geen formele klacht ingediend voor ongepast gedrag. De reis van de Republikeinse politici werd georganiseerd door een organisatie gelinkt aan de pro-Israëlische lobby in de VS.