Roeselaarse schepen Omer Hoorne stopt met politiek

CD&V Roeselare heeft dit weekend de kandidaten voor de verkiezingen bekendgemaakt. Zoals verwacht trekt burgemeester Luc Martens de lijst. Een opvallende afwezige daarop is Omer Hoorne, schepen van Openbare Werken. Als 68-jarige vindt hij het tijd om de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie politici.

Omer Hoorne was in 2006 nog goed voor 1.655 voorkeurstemmen. Ook voormalig schepen en huidig gemeenteraadslid Aziz Charkaoui geeft er de brui aan. Eerder maakte al schepen Carl De Keukelaere bekend dat hij zich na 36 jaar politiek in oktober niet meer verkiesbaar zal stellen.

Dat een aantal oudgedienden ermee ophoudt, zorgt er mede voor dat deze verkiezingen voor 13 van de 37 kandidaten hun vuurproef betekenen.

Burgemeester Luc Martens trekt de lijst, gevolgd door schepen Nathalie Muylle en schepen Kris Declercq op de derde plek. Onderaan duwt schepen Griet Coppé de lijst.

Nog opvallende namen op de lijst zijn die van Frank Wauters, die de overstap maakt van SP.A-Vlaams Progressieven en die van Pol Vandenbulcke en Stijn Couvreur, beiden jarenlang vertrouwde gezichten op de CD&V-provincieraadslijst.

lees ook