SP.A wil Grobbendonk in beweging krijgen

De SP.A mikt met een evenwichtige en sterk vernieuwde lijst op de burgemeesterssjerp in Grobbendonk. En de gemeente zelf, die moet in beweging komen, zonder het karakter van een "echte plattelandsgemeente" te verliezen.

Met vier zetels is de SP.A momenteel de grootste oppositiepartij in Grobbendonk. Open VLD en CD&V bestuurden de gemeente de voorbije legislatuur.

Maar de SP.A ambieert met lijsttrekker Herman Cambré (foto, links) de burgemeesterssjerp na 14 oktober. OCMW-raadslid Carine Geyselings (foto, tweede van links) en gemeenteraadslid Gert Fransen (foto, tweede van rechts) staan respectievelijk op de tweede en de derde plaats. Marcel De Raedemaker duwt de lijst.

De Grobbendonkse SP.A kiest voor een evenwichtige en sterk vernieuwde lijst. Zo zijn er 11 vrouwelijke en 10 mannelijke kandidaten. Het is de eerste keer dat er meer vrouwen dan mannen op de lijst staan.

Er staan ook heel wat nieuwe kandidaten op: de helft van hen stond nooit eerder op een lijst. De SP.A wist ook Gino Van der Elst te strikken. Van der Elst (foto, derde van links) stond in 2006 nog op de lijst van Grobos-N-VA.

Activeren

De SP.A wil Grobbendonk vooral activeren. "Te vaak krijgen we te horen dat Grobbendonk of Bouwel (deelgemeente, red.) niet leven, dat er niets gebeurt...", klinkt het.

De partij wil de gemeente dan ook in beweging krijgen. Zo ijvert ze voor een permanente bezetting van de zaal de Volle Vaart en een heroriëntering van het "onbruikbare" Astridplein, dat een plein moet worden "om te feesten, te verenigen, te sporten, te musiceren, kortom het hart van onze gemeente".

Daarnaast staan er nog heel wat andere punten in het programma die het verenigingsleven een nieuwe boost moeten geven, maar ook enkele groene punten, betere fietspaden, geluidsschermen langs de E313 (die Grobbendonk doormidden snijdt) en een tweede brug over het Albertkanaal.

lees ook