Stefaan Van Gucht trekt Vlaams Belang in Dendermonde

Vlaams Belang Dendermonde heeft de belangrijkste plaatsen van haar lijst voor de verkiezingen bekendgemaakt. Fractievoorzitter Stefaan Van Gucht wordt kopman. Barbara Pas en Johan Daman vervolledigen de top-3.

Stefaan Van Gucht (50), huidig fractievoorzitter voor Vlaams Belang in de gemeenteraad, trekt de lijst. Hij zit sinds 1997 in de Dendermondse gemeenteraad en is provincieraadslid.

Op de tweede plaats volgt volksvertegenwoordiger Barbara Pas (31). Zij is lokaal afdelingsvoorzitter en gemeenteraadslid. Pas is ook lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen.

Als derde kandidaat schuift Vlaams Belang Johan Daman (53) naar voren. Hij zit sinds 2007 in de Dendermondse gemeenteraad. Op de vierde plaats volgt Marcel Steeman (54). Hij was was tot voor kort provincieraadslid voor Vlaams Belang in Vlaams-Brabant. Steeman, afkomstig uit Mespelare, keerde onlangs terug naar zijn Dendermondse roots.

Koen Goubert (68) vervolledigt de top vijf. Anita Van Overloop-Cortens (67) zal de lijst duwen. In 2006 behaalde Vlaams Belang in Dendermonde zeven zetels.

lees ook