Zeven doden bij bomaanslag in Turkije

In de stad Gaziantep in het zuidoosten van Turkije zijn zeven doden en een tiental gewonden gevallen bij een bomaanslag. De lokale overheden wijzen naar de Turks-Koerdische terreurgroep PKK, maar ook Syrië is niet veraf.

Op tv-beelden is een uitgebrande bus en grote schade te zien. Volgens voorlopige berichten is een bomauto ontploft vlakbij een politiekantoor. Er zouden zeven doden en een tiental gewonden zijn gevallen bij de aanslag.

Die is nog niet opgeëist, maar de lokale overheid wijst de Turks-Koerdische terreurgroep PKK met de vinger. Die zou volgens hen steun krijgen van het Syrische regime. Eerder deze maand is in de buurt een aanslag gepleegd om een legerbus en zijn twee Turkse militairen gedood door een landmijn.

Gaziantep ligt echter ook dichtbij de grens met Syrië, een land waarmee Turkije sinds het uitbreken van de volksopstand in onmin leeft. De Turkse regering heeft in Gaziantep een centrum opgericht waar de internationale hulp voor de Syrische vluchtelingen gecoördineerd wordt.