Artiesten vragen met lied aandacht voor klimaat

Een 50-tal Vlaamse artiesten hebben een nummer gemaakt waarmee ze aandacht vragen voor de klimaatverandering. "Do it now" zal op 22 en 23 september weerklinken in meer dan 145 steden en gemeenten.

Het lied past in de campagne "Sing for the climate", een initiatief van Nic Balthazar (foto in tekst), 11.11.11 en de Klimaatcoalitie. Balthazar heeft eerder al de filmpjes "The big ask" en "The big ask again" gemaakt om de klimaatproblematiek aan te kaarten.

Op 19 juni hebben meer dan 50 enthousiaste artiesten, onder wie Milow, Lady Linn, Rocco Granata, Veerle Baetens en Stef Kamil Carlens, de song opgenomen in de Marconi-studio van de VRT. Het lied is gebaseerd op de populaire Italiaanse melodie "Bella ciao". Carlens, bekend van Zita Swoon, maakte het hedendaagse arrangement. Dirk Brossé dirigeerde.

Het is de bedoeling dat het lied tijdens het weekend van 22 en 23 september in meer dan 145 steden en gemeenten meegezongen wordt door vele duizenden mensen die zo hun bezorgdheid willen laten weerklinken over de klimaatsverandering. "We komen dicht bij het punt waarop het klimaat helemaal op hol zou kunnen slaan", zegt Balthazar. "Maar het is nog niet te laat. Onze stem moet heel luid klinken."

Via de website www.singfortheclimate.com kan iedereen zich registreren om mee te zingen op een "Sing for the climate" in zijn buurt.