Assis Carreiro volgt Kathryn Bennetts op bij Ballet

Assis Carreiro is de nieuwe artistieke directeur van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Vanaf september volgt ze de Australische Kathryn Bennetts op die opstapte na een conflict.

Carreiro werd geboren op de Azoren en groeide op in Canada. Ze heeft er voor het Nationaal Ballet van Canada gewerkt. In 1994 verhuisde ze naar het Verenigd Koninkrijk. Daar heeft ze de laatste 12 jaar het toonaangevende DanceEast geleid.

Ze krijgt bij het Koninklijk Ballet een contract van vijf jaar, met een evaluatie na drie jaar. "Ze neemt de uitdaging aan om dit internationaal gerenommeerde gezelschap en het enige klassiek geschoolde professionele balletgezelschap van Vlaanderen verder te laten groeien en te begeleiden in Vlaanderen en op de internationale dansscène", klinkt het in een persbericht.

Bennetts verliet het Ballet omdat ze tegen de fusie van het Ballet en de Vlaamse Opera was en omdat ze vond dat het gezelschap te weinig financiële middelen kreeg. Begin september zal Carreiro haar plannen voor het seizoen 2012-2013 toelichten.