CNN-stoel blijft leeg door "laffe kleine sul"

Een beloofd CNN-interview met de Republikeinse politicus Todd Akin is gisteravond niet doorgegaan. De man, die onder vuur ligt nadat hij had gezegd dat verkrachting zelden of nooit tot zwangerschap leidt, besloot doodleuk niet op te komen dagen, tot ergernis van de journalist.
Piers Morgan was zichtbaar boos op de afwezige praatgast.

De ultraconservatief Akin is kandidaat voor een Senaatszetel in de staat Missouri, maar de reden waarom hij naar de studio van CNN moest komen, had natuurlijk te maken met zijn uitspraak in een televisie-interview eerder deze week.

Daarin zei Todd Akin het volgende: "als het een "echte" verkrachting is, dan heeft het vrouwelijke lichaam mechanismen om dat hele ding af te sluiten. Maar als dat toch niet zou gewerkt hebben, dan denk ik dat er een straf moet zijn, maar die straf moet voor de verkrachter zijn en niet voor het kind."

Die woorden werden op CNN niet herhaald, simpelweg omdat de Republikein op het laatste nippertje afhaakte. Wat overbleef was een duidelijk geërgerde journalist en een lege stoel waarop gretig werd ingezoomd. Het ontlokte gastheer Piers Morgan de volgende woorden: "Congreslid, er is een open uitnodiging om mij te vergezellen op deze stoel, zoals u beloofd hebt. Als u die belofte niet houdt, dan bent u wat we in Groot-Brittannië zeggen een laffe kleine sul."

Die zinsnede ("gutless little twerp") werd meteen een trending topic op Twitter. Nog op Twitter zag het account @AkinEmptyChair het levenslicht, waarmee de spot werd gedreven met de afwezigheid van Akin (kleine foto). "Ik ben niet van plan om de race naar  de senaat uit te ZITTEN", luidt een van de woordspelingen. Ben Greenman van The New Yorker denkt dan weer dat de lege stoel meer kans heeft om verkozen te worden voor de senaat dan Akin zelf.

Pogingen van de Amerikaanse pers om de woordvoerder van de politicus te contacteren, draaiden op niets uit. Op geen enkele vraag over zijn afzegging kwam een antwoord.

lees ook