GroenSociaal kraakt gemeentehuis Rotselaar

De progressieve partij GroenSociaal kraakt volgende week het gemeentehuis van Rotselaar. De reden: "megalomane projecten en een expansieve drang naar verstedelijking van het bestuur", aldus lijsttrekker Simonne Vandewaerde.

GroenSociaal Rotselaar wil een beleid waarin iedereen meetelt en waarbij achtergestelde groepen niet veroordeeld worden.

Daarom houdt de partij een openbare uitverkoop van "te dure, overbodige en prestigieuze projecten".

GroenSociaal klaagt vooral aan dat de groene long van de gemeente werd verkaveld. "Hectaren industriegebied werden gecreëerd en de aanzwellende verkeersstroom doen de ochtend- en avondspits dichtslibben", zegt lijsttrekker Vandewaerde.

Ook de slechte financiële situatie waarin de gemeente verzeild geraakt is, baart de partij zorgen. "Wat zijn de opties voor de toekomst? De belastingen verhogen, geen sociaal beleid meer voeren?" Volgens GroenSociaal is de enige oplossing "de te dure projecten verkopen en met die opbrengst noodzakelijke acties weer een kans geven".

lees ook