Jan Hoet heeft UZ Gent mogen verlaten

Jan Hoet is weer thuis. De kunstkenner heeft het UZ in Gent mogen verlaten. Dat heeft zijn zoon Jan Hoet Junior bevestigd. Hij benadrukt dat zijn vader nog veel rust nodig heeft.

De kunstkenner werd op 23 juni in kritieke toestand opgenomen in een Duits ziekenhuis. Tijdens de repatriëring was er iets misgelopen. Hoet lag in Duitsland in het ziekenhuis omdat hij een week eerder onwel geworden was op de luchthaven van Hamburg.

Hoet werd nadien in een kunstmatig coma gehouden.  Op 6 juli werd hij per helikopter dan toch via Brugge naar het Universitair Ziekenhuis in Gent gebracht.

Voor zijn vertrek uit het ziekenhuis kreeg hij van de artsen de raad rust te nemen. "Hij zal zich nu een tijd kalm houden, ik denk dat hij dat voor het eerst zelf beseft en dat niemand hem dat nog moet zeggen", zegt zijn zoon Jan Hoet Junior.

Toch heeft Hoet nog plannen. "Hij wil nog altijd een boek schrijven en kleinere projecten dicht bij huis doen eind dit jaar of begin volgend jaar, zoals expo's in Rome en München." Jan Hoet Junior heeft intussen het werk voor een grote expo in China overgenomen van zijn vader.