Kind komt om van honger en dorst in Schaarbeek

In Schaarbeek is een meisje van 4 omgekomen door honger en dorst. De feiten speelden zich af op 8 augustus maar raakten pas nu bekend. De ouders, een jong koppel uit Roemenië, zijn aangehouden.

De ouders belden zelf de hulpdiensten toen ze zagen dat hun dochtertje bewusteloos was. Omdat het kind aan een zeldzame ziekte leed, waren ze eerst niet verdacht. Na de autopsie bleek echter dat het kindje van honger en dorst was omgekomen en werden de ouders aangehouden.

Volgens de Franstalige krant La Capitale verklaarde de vader van het slachtoffer, een arbeider van 21, dat hij zich niet bezighield met het meisje eten te geven. De 22-jarige moeder zou dan weer gezegd hebben dat ze haar dochtertje te eten gaf, maar dat ze de meeste maaltijden opnieuw overgaf.

Het slachtoffer leed aan een ziekte die tumoren veroorzaakt. "Maar het gaat niet om kankergezwellen en de lijkschouwing heeft duidelijk aangetoond dat de ziekte niet de doodsoorzaak was", aldus de woordvoerder van het Brusselse parket in de krant.

De ouders worden beschuldigd van onvrijwillige doodslag op een minderjarige door het niet verlenen van voedsel en zorgen. Ze riskeren tot 15 jaar cel. Het andere kind van het koppel, een meisje van 2, is toevertrouwd aan de jeugdbescherming.