Lichaam Filipijnse minister gevonden na crash

Op de Filipijnen hebben reddingswerkers het lichaam van minister van Binnenlandse Zaken Jesse Robredo geborgen. Robredo stortte zaterdag in zee met een klein vliegtuig en was sindsdien vermist. Ook de lichamen van de 2 piloten zijn teruggevonden.
Reddingswerkers aan het werk op de plaats van de crash

Robredo (kleine foto) was zaterdag op weg vanuit Cebu City naar het eiland Masbate. Door motorproblemen moesten de piloten een noodlanding maken, maar 500 meter voor de landingsbaan stortte het vliegtuigje in zee.

De 2 piloten en Robredo kwamen om het leven. Hun lichamen zijn nu door de reddingswerkers uit het water gehaald. De vierde inzittende, een medewerker van Robredo, overleefde de crash door tijdig in het water te springen.

De 54-jarige Robredo was een vertrouweling van president Benigno Aquino. Hij stond als minister aan het hoofd van de nationale politiediensten. Zijn lichaam zal worden overgebracht naar zijn thuisstad Naga City.