Michael J. Fox in komische reeks over Parkinson

Michael J. Fox (51) gaat de hoofdrol spelen in een komische tv-reeks. In de 22-delige reeks voor NBC die zich afspeelt in New York is hij een vader van drie kinderen die onder meer af te rekenen heeft met Parkinson. De Amerikaanse acteur heeft de ziekte zelf al sinds 1991.

De reeks, die voorlopig nog geen titel heeft, zal in de herfst van 2013 in de VS te zien zijn. Wie er nog in meespeelt, is nog niet bekendgemaakt.

Fox werd bekend door zijn vertolking in "Family ties", een reeks die in de jaren 80 op NBC liep. "Het is een enorme eer om Fox terug te brengen naar NBC. We zijn verheugd dat een van onze grote komische tv-talenten thuiskomt", zegt Robert Greenblatt van NBC. "Het personage dat hij zal neerzetten, zal ongetwijfeld meteen herkenbaar en hilarisch zijn."

"Ik ben erg blij om terug te keren in een fantastische show bij een groot creatief team", reageerde Fox.

De acteur kwam in 1991 te weten dat hij Parkinson had. In 2000 verliet hij de ABC-reeks "Spin city" om zich te concentreren op het vinden van een remedie tegen zijn ziekte. Daarvoor richtte hij de Michael J. Fox Foundation op.

Sindsdien vertolkte hij enkel nog gastrollen in series, onder meer in "Rescue me", "Boston legal", "Curb your enthusiasm" en "The good wife". Nieuwe medicatie helpt hem nu om de tics die zijn ziekte veroorzaakt, onder controle te houden waardoor hij opnieuw meer kan acteren.

Fox is ook bekend van de "Back to the future"-trilogie en films als "Bright lights, big city" en "Casualties of war". Hij won in zijn carrière 5 Emmy Awards.