Nederlandse schrijver Willem G. van Maanen overleden

De Nederlandse schrijver Willem G. van Maanen is vrijdag overleden. Dat heeft zijn uitgeverij De Bezige Bij vandaag bekendgemaakt. De schrijver is 91 jaar oud geworden. In 2004 kreeg hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre.
Van Maanen neemt de Constantijn Huygensprijs in ontvangst (2004).

Van Maanen debuteerde in 1953 met "Droom is 't leven". In zijn oeuvre speelden muziek, toneel, beeldende kunst, architectuur en oorlog een belangrijke rol.

In 2007 verscheen de roman "Heb lief en zie niet om", die zich afspeelt tijdens WO II. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en de AKO Literatuurprijs. Zijn laatste werk, de verhalenbundel "Bagatellen", verscheen in 2010.

Tijdens WO II zat Van Maanen in het verzet en bood hij onderdak aan Joden. Hij schreef en sprak slechts af en toe over deze periode. Van Maanen dook ook zelden op in het openbaar of in de media.