Nicht van Emir Kir toch niet op N-VA-lijst Sint-Joost

Canan Kir, de nicht van PS'er Emir Kir, staat dan toch niet op de N-VA-lijst in Sint-Joost-ten-Node. Vorige maand liet lijsttrekker Lieven Tack weten dat Kir een plaats zou krijgen op de zeskoppige lijst. Naar de reden van afhaken is het gissen, want de partij wil niets kwijt over de zaak.

Bij de bekendmaking van haar mogelijke kandidatuur kon Kir al aanvoelen dat het niet van een leien dakje zou lopen. De PS van haar neef Emir Kir, die ook lijsttrekker is in Sint-Joost-ten-Node, uitte openbaar haar ongenoegen en raadde Canan Kir aan om de stap niet te zetten.

Gisteren werd de lijst voorgesteld door lijsttrekker Lieven Tack. Tussen de kandidaten was geen Canan Kir te bespeuren. De partij wou niet kwijt of Kir bezweken is onder de druk van de plaatselijke PS of de N-VA-partijtop.

Lieven Tack is adjunct-kabinetschef van minister Bourgeois. Op plaats twee staat Christiane Gabriels. Arthur Van Langenhof, Kris Van Doorsselaere en Yvette Graeschepe zijn de overige kandidaten. Een vervanger voor Canan Kir is er dus niet.

De N-VA wil vooral de strafbare feiten vervolgen en het onveiligheidsgevoel verminderen. "Het ontkennen van de problemen is het handelsmerk geworden van de heersende politiek in onze gemeente. Precies daarom sturen wij aan op een grondige verandering", zegt Tack aan Brusselnieuws.be. 

lees ook