Onderzoek naar misbruik tegen directeur instelling

Het parket in Gent onderzoekt een klacht wegens seksueel misbruik van minderjarigen tegen een directeur van de jeugdinstelling "Liaan" in Eke, in Oost-Vlaanderen. De man heeft voorlopig een andere opdracht gekregen waarbij hij geen contact heeft met minderjarigen.

Veel informatie over de zaak wil het parket voorlopig niet kwijt. "Ik kan bevestigen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag naar aanleiding van een klacht die we hebben binnengekregen", zegt woordvoerster An Schoonjans." De zaak wordt zeer ernstig genomen en zeer grondig onderzocht."

De man tegen wie de klacht is ingediend, werkt voorlopig niet meer als directeur en hij komt ook niet in contact met jongeren zolang het onderzoek loopt, zegt David Debrouwere van het agentschap jongerenwelzijn.

"Van zodra wij op de hoogte waren van het gerechtelijk onderzoek hebben wij formeel de raad van bestuur op de hoogte gebracht en gevraagd om de nodige maatregelen te nemen opdat de betrokkene niet langer in contact zou komen met minderjarigen."

"De raad van bestuur heeft ons dan laten weten dat de man voor de verdere loop van het onderzoek een andere opdracht krijgt op een andere locatie zodat er geen contact is met minderjarigen", aldus Debrouwere.

De man is ook pleegouder, een pleegkind is uit voorzorg weggehaald uit zijn gezin.