Queen is boos om "dogfight" in koninklijke tuin

Op het koninklijk domein van Balmoral heeft er een strijd gewoed tussen de honden van koningin Elizabeth en de honden van prinses Beatrice. Max, een 11 jaar oude hond van Beatrice, was duidelijk niet de winnaar van het gevecht.

Het geliefde huisider van Beatrice moest verzorgd worden voor enkele bijtwonden aan het oor. De schuldigen zijn de drie corgi's van koning Elizabeth. Zij werden door een medewerker van het paleis uitgelaten, maar die medewerker kon niet verhinderen dat de corgi's het hazenpad kozen, richting de honden van prinses Beatrice. Koningin Elizabeth, op het moment van de feiten aanwezig in het Schots kasteel, zou heel erg boos zijn om het incident, zo is te lezen in de Daily Telegraph.

Prinses Beatrice reisde korte tijd later af naar Schotland, om haar hond Max een bezoekje te brengen. Max is haar lievelingshond omdat ze hem kreeg voor haar 13e verjaardag. De hond kwam enkele jaren geleden nog in het nieuws omdat hij drie weken lang onvindbaar was. Uiteindelijk werd hij uitgehongerd teruggevonden na een zoekactie die door de koningin op poten werd gezet. 

Dat Max het gevecht overleeft, is goed voor prinses Beatrice omdat ze enkele dagen geleden nog afscheid had genomen van haar andere hond Millie. Zij stierf een natuurlijke dood.

lees ook