René Jacobs opent KlaraFestival met Bach

Het KlaraFestival opent volgende week in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel met de "Mattheuspassie" van Bach, vertolkt door René Jacobs en zijn favoriete muzikanten.

Het festival voor klassieke muziek loopt van 31 augustus tot 14 september en kreeg dit jaar het motto "Knockin'  on heaven's door" mee. Het festival presenteert zeven uitzonderlijke concerten: vijf in het PSK, twee in De Munt.

René Jacobs dirigeert op 31 augustus zijn favoriete muzikanten van o.a. de Akademie für Alte Musik Berlin voor een uitvoering van Bachs "Mattheuspassie".

Ook Mozarts opera "Le nozze di Figaro" staat op het programma, in De Munt. Meer Mozart wordt gezongen door de Frans-Mexicaanse stertenor  Rolando Villazon, die voor het eerst te gast is in het PSK. Daarnaast zijn er concerten met muziek van o.a. Schubert, Beethoven en Vivaldi.