SAMEN weer met breed draagvlak naar kiezer

Bij de vorige verkiezingen in 2006 was SAMEN nog een nieuwe lijst in Sint-Martens-Latem. Dit jaar trekt de lijst met 6 jaar bestuurservaring naar de kiezer, met één gemeenschappelijk doel: "SAMEN zorg dragen voor Latem en Deurle en haar inwoners!"

SAMEN ontstond in het voorjaar van 2006, in het jaar van de vorige gemeenteraadsverkiezingen dus. Gemeenteraadsleden uit verschillende politieke partijen in Sint-Martens-Latem kozen er toen voor om over de traditionele partijgrenzen heen samen te werken, onder het motto "samenwerken is zoveel zinvoller dan tegenwerken".

Intussen heeft de lijst zes jaar bestuurservaring achter de rug. SAMEN vormt momenteel samen met Open VLD een coalitie. In oktober wil SAMEN opnieuw met een lijst "met een breed draagvlak" naar de kiezer.

De top van de lijst wordt ingevuld door een reeks huidige mandatarissen. OCMW-voorzitter en schepen van Sport en Jeugd Kristof Vanden Berghe (foto) trekt de lijst. Ook op twee en drie staan schepenen: Bea Roos (Patrimonium en Senioren) en Erik Van den Abeele (Ruimtelijke Ordening en Cultuur).

Plaatsen vier tot en met zeven zijn dan weer voorbehouden voor gemeente- en OCMW-raadsleden. Vanaf plaats acht staan een hele reeks nieuwkomers. Tien om precies te zijn. De lijst wordt geduwd door gemeenteraadslid en gewezen schepen Jean-Charles Wibo.

SAMEN kan naar eigen zeggen een lijst voorleggen met "stuk voor stuk kandidaten die actief zijn in het lokale verenigingsleven, die weten wat er in Latem en Deurle leeft en dat vrijwillig engagement nu ook in een politiek engagement willen vertalen".

lees ook