SP.A Herent: "Nieuw sportcomplex blijft prioritair"

Voor de Herentse SP.A blijft een een nieuw sportcomplex prioritair. De partij van lijsttrekker Jo De Clercq pakt uit met tien programma- speerpunten. De SP.A schaart zich ook achter het meest gesteunde voorstel in "De vragende partij", nieuwe scoutslokalen in deelgemeente Veltem-Beisem.

De SP.A in Herent stelt tien speerpunten voor "waar we de komende zes jaar vol voor willen gaan". De ambitie is besturen, net zoals de afgelopen legislatuur.

Daarom wil de SP.A onder meer inzetten op een betere dienstverlening en wil het investeren in sport, jeugdlokalen en jeugdbeleid. "Tweeduizend schoolkinderen moeten met de bus van Herent naar Leuven om een half uurtje te zwemmen", klinkt het. "Zodra de budgettaire ruimte er is, kan begonnen worden aan de bouw van een nieuw sportcomplex met zwembad."

Fietsersbrug

Ook onder de nieuwe lokalen voor de scouts van Veltem-Beisem zet de SP.A haar schouders. Het thema is felbesproken en wordt uitvoerig gesteund op het participatief project "De vragende partij". "Wij willen verder werk maken van de grondenruil zodat ze nieuwe lokalen kunnen bouwen."

De socialisten ijveren ook voor een modern fuifbeleid zonder sluitingsuur. Iets wat burgmeester Willy Kuijpers, die op 14 oktober de N-VA-lijst duwt, wel bespreekbaar maakte.

Een opvallende gewenste realisatie is die van een fietsersbrug van Herent naar Leuven. "Dat is voor ons een concrete doelstelling in het thema veilig verkeer", aldus de SP.A.

"SP.A Herent, uw rode knop"

lees ook