Vandezande "positief alternatief" voor Hamse burgemeester

Open VLD Ham trekt met Robert Vandezande als kopstuk naar de verkiezingen in oktober. Vandezande, "een van de meest actieve gemeenteraadsleden", is volgens de liberalen het "positieve alternatief" voor de huidige burgemeester.

Dirk De Vis (CD&V) is al twaalf jaar burgemeester in Ham. Momenteel bestuurt zijn partij de gemeente in een coalitie met SP.A/Groen. De burgemeester kreeg in het verleden wel eens kritiek van de oppositie voor zijn dominante bestuursstijl.

De liberalen van Open VLD willen met lijsttrekker Robert Vandezande (foto) een "positief alternatief" voor de huidige burgemeester bieden. Vandezande is volgens zijn partij een van de meest actieve gemeenteraadsleden in Ham.

Op de tweede plaats van de Open VLD-lijst staat Daisy Zaenen. Liliane Tielemans staat op de derde plaats. Ook de lijstduwer is een vrouw: Jacqueline Neuteleers.

De lijst is volgens Open VLD "een perfecte mengeling van bekende en nieuwe gezichten, zelfstandigen, bedienen, arbeiders, studenten en gepensioneerden uit alle Hamse deelgemeenten". Ook de kandidaten van Jong VLD hebben daarbij "een prominente plaats" gekregen.

Na twaalf jaar in de oppositie hoopt Open VLD met deze lijst de huidige meerderheid te kunnen breken en zelf "een beter beleid" te kunnen voeren.

lees ook