Ziekenhuis van Aalst breidt fors uit

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst zal de komende jaren met 35.682 vierkante meter worden uitgebreid. Dat blijkt uit de voorstelling van het door Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) goedgekeurde zorgstrategisch plan (ZSP).

In de richting van de Merestraat in Aalst zullen de komende jaren drie blokken geplaatst worden. Die worden verbonden door een 'zorgstraat' met het nog te bouwen geriatriegebouw, dat in een vorig ZSP werd goedgekeurd.

"De nieuwe blokken zullen vooral aangewend worden om diensten te huisvesten die in de huidige setting te klein zijn geworden om te beantwoorden aan de toenemende zorgvraag", aldus waarnemend administratief directeur Alain Parewyck.

"Zo wordt er voorzien in ruimte voor consultaties, een nieuwe dienst pediatrie, een nieuw verloskwartier met in de nabijheid consultaties gynaecologie, een nieuwe spoedopname, een nieuwe afdeling cardiologie, een nieuwe dienst intensieve zorgen met een verdubbeling van het aantal bedden tot 24, en nieuwe cathlabs met geïntegreerd een dagziekenhuis en nieuwe Corony Care Unit (CCU).

De vrijgekomen ruimte in het hoofdgebouw moet gebruikt worden om een tekort aan plaats op de verpleegafdelingen op te lossen. Met federale middelen start nog deze week een totaalrenovatie van het complex.

Het subsidiebedrag voor de uitbreiding van het ziekenhuis komt overeen met 85 miljoen euro.