"Wel basis, maar mocht niet worden gebruikt"

Myriam Vyvey, tot gisteren kandidaat voor de N-VA in Oostende, ontkent dat er onvoldoende basis voor samenwerking was, zoals de N-VA zegt. Gisteravond maakte de N-VA bekend niet verder te gaan met Vyvey. Opvallend, want de partij pakte zwaar uit met de kandidaat.

"Ik heb mijn mening en ik ben geen meeloper", reageert Myriam Vyvey tegenover onze redactie. "Ik had het gevoel dat ik iemand was geworden om stemmen te ronselen. Er was wel een basis, maar die mocht niet worden gebruikt." De breuk met de N-VA lijkt definitief: "Ze gaan na 14 oktober doen zoals al de rest, en dat is niet de kracht van verandering."

De partij wil naar eigen zeggen haar verantwoordelijkheid nemen, ook wanneer moeilijke beslissingen zich opdringen.Tegenover onze redactie wil Vyvey niet bevestigen dat ze eruit is gezet. "Voor de bevolking van Oostende vind ik het erg dat dit gebeurt."

Enkele maanden geleden werd Vyvey met grote trom binnengehaald bij de N-VA. Ze kreeg de tweede plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De voorbije weken trad ze samen met lijstrekker Björn Anseeuw (links op de foto) vaak op de voorgrond. Maar daar is nu een eind aan gekomen.

Vyvey is een bekende immobiliënmakelaar in de streek en zat de voorbije jaren voor de SP.A in het bestuur van Toerisme Oostende. Haar vader Jean Vyvey was provincie- en gemeenteraadslid voor de toenmalige PVV.

lees ook