Dan toch akkoord bij Desso

Bij kunstgrasfabrikant Desso in Dendermonde zijn er nu toch genoeg arbeiders die willen overstappen naar Domo. Dat bedrijf wil de kunstgrasafdeling van Desso overnemen, samen met 27 personeelsleden.

Om de arbeiders te overtuigen om over te stappen naar Domo, waren bonden en directie overeengekomen dat de mensen die de overstap naar Domo wilden maken een premie zouden krijgen van 6.000 euro. De rest van de 91 arbeiders kon bij Desso blijven werken, in een andere afdeling.

Maar dat plan werd in eerste instantie verworpen door de arbeiders, die blijkbaar op een riante ontslagpremie rekenden.  Desso verdubbelde daarop de overstappremie tot 12.000 euro en ging bij de arbeiders zelf navragen wat ze het liefste wilden: overstappen naar Domo, of bij Desso blijven werken in een andere functie. Die aanpak heeft uiteindelijk genoeg mensen over de streep gehaald om naar Domo te vertrekken.