Dood van Natalie Wood blijft een mysterie

Ruim 30 jaar na haar mysterieuze dood is de overlijdensakte van de Amerikaanse actrice Natalie Wood gewijzigd. Het document vermeldt niet langer "ongeluk" als doodsoorzaak, maar "verdrinking en andere onbekende factoren".

Natalie Wood, bekend van klassiekers als "West Side story" en "Rebel without a cause", viel in 1981 's nachts overboord toen ze samen met haar man Robert Wagner en collega-acteur Christopher Walken een uitstap maakte met haar jacht.

Haar verdrinkingsdood bleef omgeven door raadsels. Jarenlang werd er gespeculeerd waarom de actrice die niet kon zwemmen 's nachts het dek van haar jacht opzocht.

Het onderzoek naar de dood van de toen 43-jarige Wood werd eind vorig jaar heropend nadat de kapitein van het jacht had onthuld dat hij Wood en Wagner in de nacht van haar dood had horen ruziën.

De overlijdensakte is nu gewijzigd, maar volgens de politie betekent dit niet dat er een doorbraak in het onderzoek op til is. "Dergelijke zaken sluiten we niet", luidt het. "Dit soort onderzoeken heeft actieve en meer passieve periodes. We naderen nu het einde van een actieve periode".