Fouad Belkacem mag niet trouwen in gevangenis

Fouad Belkacem, de woordvoerder van Sharia4Belgium, mag niet trouwen in de gevangenis. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Schepen van Burgerlijke Stand Stephan Bogaert (Open VLD), die het huwelijk had moeten sluiten, heeft dat geweigerd.

Belkacem had gevraagd om in de gevangenis van Antwerpen te kunnen trouwen met zijn Belgisch-Marokkaanse vriendin, de moeder van zijn zoon en zwanger van een tweede kind.

Maar dat gaat dus niet door. "Het burgerlijk wetboek stelt dat de aktes van burgerlijke stand het districtshuis in Antwerpen niet mogen verlaten. De enige uitzondering is wanneer de gevangenisautoriteiten kunnen attesteren dat een gevangene langer dan 6 maanden en 2 weken moet worden vastgehouden", verduidelijk schepen Bogaerts.

"Meneer Belkacem zit op dit moment in voorhechtenis en kan bij wijze van spreken morgen vrij zijn. Wanneer dat gebeurt moet hij zich wenden tot de ambtenaar van burgerlijke stand van zijn woonplaats en dat is Boom."

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) liet eerder al weten dat een mogelijk huwelijk geen invloed zal hebben op de procedure die momenteel loopt om Belkacem zijn Belgische nationaliteit af te nemen. In dat geval zou hij aan Marokko kunnen uitgeleverd worden, waar nog een gevangenisstraf openstaat voor een drugszaak.

Fouad Belkacem zit in voorhechtenis voor het aanzetten tot haat tijdens rellen in Molenbeek.