Foxconn verbetert condities Chinese arbeiders

Het Taiwanese bedrijf Foxconn verbetert de arbeidomstandigheden van zijn arbeiders sneller dan verwacht. Dat blijkt uit een rapport van de FLA. Foxconn vervaardigt producten voor onder andere Apple en werd eerder door de FLA op de vingers getikt.

Rustpauzes voor een betere gezondheid en maatregelen om stress bij de arbeiders te reduceren. Dat is wat de Fair Labor Association (FLA), een organisatie die ijvert voor betere werkomstandigheden, al kon vaststellen tijdens een bezoek aan de fabrieken van Foxconn.

Foxconn, een bedrijf uit Taiwan, maakt in China onder andere producten voor Apple. De FLA klaagde in een eerder verschenen rapport de arbeidsomstandigheden aan van de arbeiders die in de fabrieken van het bedrijf iPods en -Pads voor de computerreus vervaardigen. Het slechte rapport van de FLA verscheen ook korte tijd na de zelfdoding van verscheidene arbeiders van Foxconn.

Bij een inspectie heeft de organisatie nu vastgesteld dat het bedrijf sneller dan verwacht verbeteringen doorvoert . Reeds 284 van de aanbevolen aanpassingen zouden ondertussen al geïmplementeerd zijn.

Duim omhoog dus, volgens het rapport van de FLA. Tijdens besprekingen tussen de organisatie, Foxconn en Apple werd de deadline van het actieplan voor betere werkomstandigheden immers vastgelegd op 1 juli 2013.

De grootste uitdaging die nu nog wacht is het terugbrengen van de werktijd tot een week van 40 uren, loonsbescherming inbegrepen.