Jim Sheridan wordt geëerd in Nederland

Jim Sheridan krijgt tijdens het filmfestival "Film by the sea" in Nederland een Lifetime Achievement Award. De Ierse regisseur van "In the name of the father" zal van 19 tot en met 22 september op het festival aanwezig zijn.
Acteur Tobey Maguire (links) en regisseur Jim Sheridan (rechts).

Sheridan slaagt erin politieke en maatschappelijke problemen op een verteerbare manier aan te kaarten in zijn werk. Door de organisatie wordt hij omschreven als "iemand die de tijd neemt om zijn film neer te zetten en iemand die zijn verhalen dicht bij de mens vertelt, een verhalenverteller in de beste Ierse traditie".

Tijdens het festival worden 5 films van Sheridan vertoond: "In America", "The boxer", "My left foot", "Brothers" en "In the name of the father". Ook de Belgische broers Dardenne kregen eerder tijdens het filmfestival al een Lifetime Achievement Award.

"Film by the sea" loopt van vrijdag 14 september tot en met zondag 23 september en vindt plaats in Vlissingen en Terneuzen.