KBC schaart zich achter klacht tegen Facebook

KBC heeft zich aangesloten bij de internationale klacht tegen Facebook. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Een beleggingsfonds van KBC heeft verloren aan de aandelen van de sociaalnetwerksite.

Op 18 mei trok Facebook naar de beurs. Maar de verwachte euforie sloeg al snel om. Drie maanden later is het aandeel van de sociaalnetwerksite nog maar de helft waard van de openingskoers.

De opbrengst valt dus zwaar tegen. Volgens De Standaard heeft een beleggingsfonds van KBC zo'n 350.000 euro verloren aan de Facebook-aandelen.

Internationale investeerders hebben samen een klacht tegen Facebook ingediend wegens foute en misleidende informatie bij de beursgang. KBC schaart zich achter die klacht en hoopt een deel van de verliezen via de rechter te recupereren.