Madonna bindt in voor Front National

Tijdens haar laatste concert op Franse bodem heeft Madonna nagelaten om het extreemrechtse Front National opnieuw voor het hoofd te stoten. Voor het eerst zat het beeld van voorzitster Marine Le Pen met een hakenkruis op haar voorhoofd niet meer in de show.

Gisteravond was de Amerikaanse superster in de Zuid-Franse stad Nice toe aan haar laatste Europese concert.  Tijdens de set verving ze het beeld van Marine Le Pen, dat tot nu toe altijd te zien was, door een vraagteken.

Madonna lijkt in extremis dus toch gezwicht te zijn voor de druk van het Front National nadat het portret van Le Pen voor het eerst te zien was geweest tijdens het openingsconcert van 31 mei in Tel Aviv. Le Pen en haar aanhangers reageerden woedend en zeiden dat ze in actie zouden schieten als Madonna het beeld ook tijdens de Franse concerten zou laten zien.

Madonna bleef het beeld gebruiken, ook tijdens haar optreden van 14 juli in Parijs. Militanten van het Front National reageerden door twee weken later een ander concert in Parijs te verstoren.

In de aanloop naar haar laatste concert in Nice dreigden ze opnieuw met acties. In de aanloop naar het optreden werden overal in de stad posters van Madonna overplakt door affiches van Marine Le Pen.