Nicht Emir Kir vindt onderdak bij MR in Sint-Joost

Canan Kir zal een plaats krijgen op de MR-lijst in Sint-Joost-ten-Node. De nicht van staatssecretaris en kandidaat-burgemeester Emir Kir (PS) krijgt de derde plaats. Dat meldt de RTBF. Eerder waren onderhandelingen met de N-VA afgesprongen.

Canan Kir komt daardoor lijnrecht tegenover haar neef Emir Kir te staan, die ook een derde plaats heeft op de lijst van de PS. Dat ze de derde plaats krijgt, is opmerkelijk want de jonge vrouw heeft nog geen enkele politieke ervaring.

Eerder onderhandelde ze nog met de N-VA maar die onderhandelingen sprongen op het laatste moment af. De PS had publiekelijk haar ongenoegen geuit over de mogelijke kandidatuur bij de N-VA. Waarom Canan Kir uiteindelijk toch niet op de N-VA-lijst stond, wilde de partij niet kwijt.

lees ook