Onderhoud viaduct Kraainem half afgewerkt

Het onderhoud van het viaduct van de E40 in Kraainem zal dit jaar maar voor de helft klaar raken. De werken richting Leuven worden uitgesteld tot volgende zomer. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer laten weten.

De bedoeling was om het viaduct tijdens de zomervakantie zowel in de richting van Brussel als in de richting van Leuven een groot onderhoud te geven, maar dat is slechts voor de helft gelukt, zegt Anton De Coster, de woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer, met name richting Brussel. Daar zijn de voorbije dagen asfalteringswerken uitgevoerd. Tegen het einde van de maand worden ook de veiligheidsstootbanden geplaatst.

Het onderhoud van het viaduct richting Brussel liep echter vertraging op, omdat "uit voorbereidend onderzoek bleek dat er meer werkzaamheden uitgevoerd moesten worden dan eerst gepland", aldus de woordvoerder. Daarop is beslist het onderhoud van het viaduct richting Leuven uit te stellen tot in de zomer van 2013. "Anders zouden de werkzaamheden uitlopen tot in september en dat zou te veel hinder veroorzaken voor het woon-werkverkeer."

Het verkeer in beide richtingen zal vanaf 1 september dus opnieuw over drie rijstroken beschikken.