Reynders boos op CDH na vals overlijdensbericht

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is niet te spreken over een vals overlijdensbericht dat de jongerenafdeling van het CDH heeft verspreid. Hij eist excuses van partijvoorzitter Benoît Lutgen. "Wij hebben nooit het overlijden van Reynders aangekondigd", reageren de CDH-jongeren.

De tekst waarin Reynders zogezegd postuum wordt gehuldigd, verscheen gisteren op de website van de CDH-jongeren. Het gaat om een parodie op persberichten waarin Reynders hulde brengt aan de onlangs overleden PS-boegbeelden Michel Daerden en Guy Spitaels.

Reynders, die het bericht vernam tijdens zijn bezoek aan Congo, kan er niet om lachen en eist excuses van voorzitter Lutgen. "Hij moet zijn verantwoordelijkheid opnemen binnen zijn partij", aldus de minister van Buitenlandse Zaken. Hij verbaast zich er ook over dat een dergelijk persbericht verspreid wordt "onder het voorwendsel van humor".

"Het is niet enkel voor mezelf dat ik excuses vraag, maar ook voor al diegenen die geschokt kunnen zijn als ze dit bericht ontdekken op het internet", aldus Reynders nog.

CDH-jongeren: "Duidelijk een parodie"

De CDH-jongeren hebben intussen gereageerd op de commotie in een persbericht. "Wij hebben in het bericht nooit het overlijden aangekondigd van Didier Reynders", klinkt het.

"De tekst geeft duidelijk aan dat het om een parodie gaat op de persberichten die Reynders heeft verspreid naar aanleiding van de overlijdens van Michel Daerden en Guy Spitaels", aldus de jongerenafdeling van de Franstalige christendemocraten.

Voorts schrijven ze dat het de gewoonte is om bij een overlijden ofwel een neutraal of positief bericht te versturen ofwel helemaal geen. Een traditie waar Reynders zich altijd aan gehouden heeft als het om liberale politici ging, maar volgens de CDH-jongeren dus niet bij de 2 socialisten en dat wilden ze aanklagen.

De jongerenafdeling van CDH biedt ten slotte zijn excuses aan aan iedereen die toch geschokt zou geweest zijn door het bericht.