SP.A en CD&V vormen een tandem in De Haan

De SP.A en CD&V in De Haan bundelen de krachten en trekken in een kartel SPA-CD&V naar de kiezer. Voor de 2 partijen is de samenwerking een logische keuze. Lijsttrekker wordt SP.A-gemeenteraadslid Jonathan Devuyst (foto).

CD&V-kandidaat Nele Huysentruyt wordt de nummer twee van de lijst. SP.A-gemeenteraadslid Daniël Vanhaeren wordt lijstduwer.

De partijen hopen dat ze met de kartellijst het politieke landschap kunnen hertekenen. "De 2 grootste partijen (Lijst Burgemeester en DaZ, nvdr) dromen allicht elk van een absolute meerderheid. Wij willen met onze kartellijst tussen de verschillende blokken instaan en hopen een partner te zijn waar men op kan rekenen", klinkt het op de website van de SP.A.

De partijen leggen de lat hoog in hun partijprogramma. "De Haan moet de meest aantrekkelijke gemeente van de kust worden om te wonen, te leven en te bezoeken. Onze troeven kunnen nog beter uitgespeeld worden."

De SP.A haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 2 zitjes. CD&V had geen verkozen kandidaat.

lees ook