Vijf kiest voor een bescheiden make-over

De nieuwe zender Vijf krijgt weinig nieuwe programma's, maar wel een nieuwe huisstijl. Vijf presenteert twee nieuwe eigen producties. Programmadirecteur Liesbet Vrieleman heeft ze vandaag voorgesteld.

De eigen producties zijn "Checklist" en "Grootse plannen". In "Checklist" neemt een bekende Vlaming zijn beste vriend of vriendin mee naar zijn favoriete stad, zodat ook de kijker zijn tips en favoriete adresjes leert kennen. Wout Bru en Buscemi zijn enkele van de BV's die met een vriend of vriendin op citytrip vertrekken.

In "Grootse plannen" restylen drie families een week lang één ruimte in hun huis. Ze krijgen hulp van Ann Van Elsen, Véronique De Kock en Michèle Van Sebrouck. Aan het einde van de week wordt de meest geslaagde inrichting bekroond.

Voor de rest behoudt Vijf veel van de programma's van Vijftv, met in de eerste plaats sterkhouders "Astrid in Wonderland" en de make-overshows van Jani Kazaltzis.

De Vijver, het moederhuis van de nieuwe zenders Vier en Vijf, beklemtoont dat het best tevreden is met de kijkcijfers van het voormalige Vijftv. Vandaar dat de make-over bescheiden is.

Alleen de "me-time", die Vijftv anderhalf jaar geleden lanceerde, verdwijnt. "De "me-time" was het moment voor de drukbezette vrouw om zich even aan de sleur van de dag te onttrekken", zegt Liesbet Vrieleman (foto). "Dat vinden we intussen achterhaald. De vrouw van nu weet wat ze wil, staat sterk in haar schoenen".

Het programmaschema ondergaat dus niet al te veel veranderingen, maar de huisstijl wordt wel vernieuwd. De programma's worden met elkaar verbonden door een frisse, pastelkleurige huisstijl, opgebouwd rond jonge modellen en hippe muziek.