Witte walvis profileert zich als kunstliefhebber

Een ontmoeting met een beloega of witte walvis heeft van tekenaar Scott M Fisher een beroemdheid gemaakt op YouTube. De man bezocht met zijn sketchboek een Amerikaanse dierentuin en van alle dieren die hij met zijn tekeningen confronteerde, bleek de witte walvis het meest geïnteresseerd.

Juno, de 10 jaar oude witte walvis van de zoo, blijft minutenlang kijken naar het sketchboek dat Scott voor het glas houdt. De ene tekening kan al op wat meer interesse rekenen dan de andere en telkens de tekenaar een bladzijde omdraait, beweegt Juno zijn hoofd mee.

Scott zelf schrijft op zijn blog dat hij eerst bij de pinguïns langsging, maar dat die dieren nauwelijks een seconde naar zijn tekeningen bleven kijken. "Dat was bij de walvis dan toch enigszins anders", zegt Scott. "Hij wilde niets te maken hebben met alle andere dingen, alleen mijn tekeningen bleven hem bij. Het kan natuurlijk ook dat hij een enorme fan was van mijn snor", lacht hij. 

Sinds het filmpje massaal wordt bekeken op YouTube (bijna 450.000 views in minder dan een week) wil iedereen weten welke tekening zo indrukwekkend was dat Juno er onophoudelijk naar bleef kijken. "Eigenlijk is het een tekening van allerlei dingen waar ik op dat moment aan denk. Veel logica zit er niet in. Op de sketch is wel een grote vis te zien, misschien was dat wel de reden waarom Juno net die tekening zo interessant vond", lacht de tekenaar.

lees ook