Bij Focus en WTV verdwijnen vier banen

Bij de West-Vlaamse regionale zenders Focus en WTV verdwijnen vier banen. Dat heeft de Regionale Media Maatschappij, de uitbater van de twee zenders, vandaag bekendgemaakt. Het gaat onder meer om een journalist en twee productiemedewerkers.

"De aanhoudende economische crisis, aarzelende advertentiemarkt en blijvende onzekerheid over structurele financiering liggen aan de basis van de maatregel", klinkt het.

Een journalist, een medewerker van de commerciële dienst en twee productiemedewerkers kregen hun vooropzeg. "We gaan zorgen voor begeleiding naar een andere job", zegt Dirk Vanhegen, gedelegeerd bestuurder van de Regionale Media Maatschappij.

"We hebben het aantal ingrepen zo klein mogelijk gehouden", zegt Vanhegen nog. "Maar we moeten nu beslissen in functie van volgend jaar." Vanhegen verwijst daarbij onder meer naar de inkomsten uit auteursrechtelijke vergoedingen die onder druk staan. Het zijn de operatoren Telenet en Belgacom die die uitbetalen.

De regionale zenders willen onder meer dat operatoren via een decreet van de Vlaamse overheid verplicht worden een bilijkere vergoeding te betalen. "Maar het dossier blijft aanslepen", klinkt het.