Broers Kolacny zijn ereburger in Aarschot

De artistieke leiders van het meisjeskoor Scala zijn in Aarschot in de bloemetjes gezet. Stijn en Steven Kolacny hebben uit handen van burgemeester André Peeters de titel van ereburger van de stad ontvangen.

De broers Stijn en Steven Kolacny zijn niet alleen bekend van het meisjeskoor Scala, de twee muzikanten verwierven ook internationale faam als pianoduo.

"Of zij nu optreden aan de Belgische kust of duizenden kilometers hiervandaan, Stijn en Steven zijn trots op hun stad en vernoemen de "Parel van het Hageland" graag in de nationale en internationale pers", motiveert de stad Aarschot het ereburgerschap voor de broers.

In zijn dankwoord kondigde Steven Kolacny aan dat Scala zijn nieuwe concertreeks in Aarschot zal starten met optredens op 22 en 23 december in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Tijdens de optredens zal Scala vooral nummers brengen uit de nieuwe cd "December".

Het meisjeskoor Scala werd opgericht in 1996. Het koor is uitgegroeid tot een van de belangrijkste Belgische muzikale exportproducten. De muziek van Scala werd intussen gebruikt in verschillende Amerikaanse filmtrailers en in de animatieserie "The simpsons".