Fred Dielens van LVB naar "CD&V en Volks" in Ternat

Voorzitter van de gemeenteraad in Ternat Fred Dielens heeft aangekondigd dat hij de CD&V-lijst duwen. Dat is opmerkelijk want enkele maanden geleden kreeg de 72-jarige Dielens nog de voorlaatste plaats op de Lijst van de Burgemeester.

Dielens trekt naar de kiezer onder de naam "Volks". De naam van de lijst is daarom veranderd in "CD&V en Volks".

Enkele maanden geleden kreeg hij nog de voorlaatste plaats op de Lijst van de Burgemeester waarvan hij sinds 2000 lid is. Maar doordat Dielens niet aanwezig was op de persvoorstelling van de kandidaten en niet te zien was in een introductiefilmpje, rezen er vragen over zijn engagement bij de partij.

Die twijfel heeft de politicus nu weggenomen. Hij stapt over naar CD&V en Volks. Dielens vindt dat de gemeente nog nooit zo slecht is bestuurd als in de laatste 6 jaar. "Er werd geen enkel noemenswaardig project tot een goed einde gebracht, laat staan dat de aangekondigde "grootse dingen" al opgestart zijn."

Volgens Dielens is de stap naar CD&V en Volk een logische keuze. "De laatste jaren was ik ook voorzitter van de gemeenteraad. Ik heb daardoor met veel fracties samengewerkt. Het heeft me doen inzien dat er momenteel meer kwaliteit en potentieel aanwezig is bij de oppositiepartijen dan bij de huidige LVB-meerderheid."

Dielens was van 1988 tot 1999 Vlaams volksvertegenwoordiger voor de toenmalige SP en trok in 2000 voor het eerst naar de kiezer op de Lijst van de Burgemeester.

lees ook