Google op expeditie bij Inuitgemeenschap in Canada

Internetgigant Google is begonnen met een expeditie bij de Inuitgemeenschap in het Canadese deel van de Noordpool. De bedoeling is onder meer om de kaarten van het enorm uitgestrekte en weinig bevolkte gebied te perfectioneren voor Street View.

De ploeg van Google streek gisteren in het gezelschap van de Canadese premier Stephen Harper neer in Cambridge Bay, een klein dorpje dat centraal ligt in Nunavut, het grootste territorium van Canada.

Google wil niet alleen de kaarten van het gebied perfectioneren, de internetgigant wil zijn gebruikers ook de Inuitgemeenschap beter leren kennen. "We willen met ons project de hele wereld laten delen in de schoonheid van het Canadese deel van de Noordpool en de cultuur van de Inuit die hier wonen", aldus de Google-ploeg.

Google trok bijna een jaar uit voor de voorbereiding van het project samen met de politieke verantwoordelijken en "ouderen" van de Inuitstammen in Cambrigde Bay. Zowel ouderen als jongeren deden hun duit in het zakje voor Street View en brachten hun kennis over het terrein aan, zoals over wegen, waterlopen en lokale kerkjes.