Herstelbemiddeling voor pestende tieners in filmpje

Het parket wil dat de meisjes uit het pestfilmpje aan het station van Roeselare zich met elkaar verzoenen. Daarom zal een "herstelbemiddeling" gevorderd worden. De advocaat van het pestende meisje zegt dat hij daar vragende partij voor is.

Twee maanden geleden publiceerde de moeder van een 13-jarig meisje uit Tielt een filmpje op haar Facebookpagina waarin te zien was hoe haar dochter zwaar gepest werd door enkele andere tieners. Een van de pesters trok het meisje zelfs bij de haren.

Er ontstond veel ophef en er was veel verontwaardiging over het gedrag van de pesters die in het filmpje te zien waren. De twee pestende meisjes uit het filmpje zijn ook van school gestuurd.

Het parket vraagt nu om herstelbemiddeling op te starten. De advocaat van het pestende meisje is daar vragende partij voor. "Dat kan perfect afgehandeld worden zonder dat de meisjes elkaar zien. Dan bekijkt het parket of men zich kan verzoenen, er komt ook een schadevergoeding."

"De bemiddeling is een voorstel van het parket, elke partij kan zeggen of ze eraan meedoet of niet. Dan moet de jeugdrechter zich verder uitspreken. Wat onze cliënt betreft, kan ik zeggen dat wij daar zeer positief tegenover staan."

De advocaat van het gepeste meisje wil niet reageren op het bemiddelingsvoorstel. Hij beslist pas later of hij daarop ingaat.