Jambon: "Kiezer kan Di Rupo straffen op 14 oktober"

N-VA-Kamerfractieleider Jan Jambon vindt de lokale verkiezingen een generale repetitie voor de federale verkiezingen over 2 jaar. Dat heeft hij gezegd in een interview in Le Vif/L'Express. Als de Vlamingen de regeringspartijen willen afstraffen kan dat op 14 oktober, klinkt het.

Volgens de N-VA-politicus is dit verkiezingsjaar een belangrijke etappe op weg naar de federale verkiezingen in 2014. "Dit jaar vindt de grote confrontatie plaats tussen de regeringspartijen en de oppositie, met name de N-VA."

De kandidaat-burgemeester van Brasschaat zwakt in het interview het separatistisch discours van zijn partij af. "Uit onderzoek blijkt dat 30 procent voor een onafhankelijk Vlaanderen is. We zijn een democratische partij en zullen dus niet ingaan tegen de wil van het volk." Voor de politicus is de onafhankelijkheid geen doel op zich. De partij wil een goeddraaiende economie met weinig armoede en mensen die werken, klinkt het.

lees ook